Varm melken, og smelt smøret i melken. Bland mel og tørrgjær godt i en bakebolle. Tilsett øvrige ingredienser og melk- og smørblandingen, og elt det hele godt til en glatt deig. Bruk gjerne mikser eller kjøkkenmaskin, minst 5 min. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har blitt tydelig større.
Smør en stor langpanne, og forvarm ovnen til 180 grader for over- og undervarme, 160 grader for varmluft.
Skrell og rens eplene. Del eplene i fire deler, og skjær deretter i tynne båter. Elt deigen på en melet overflate, før den kjevles ut i langpannen. Fordel vaniljekremen utover deigen. Legg epleskivene på vaniljekremen.
Stek kaken i den nederste delen av ovnen i ca. 25 min.
Bland sukker og kanel. Visp eggehvitene helt stive, ha i sukkerblandingen mot slutten av vispingen. Ha massen over i en sprøytepose med stjernetupp, og lag striper over epleskivene. Strø til slutt over mandelskivene.
Stek kaken videre midt i ovnen i ca. 15 min.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker