Kaken lages i langpanne, 30x40cm. Dekk langpannen med bakepapir. Forvarm stekeovnen, over- og undervarme 200 grader, varmluft 180 grader.
Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær opp i små biter. Rør lett sammen i en varm stekepanne sammen med halvparten av sukkeret, vaniljesukker, kanel, rosiner og smør til eplebitene blir litt myke. Avkjøl noe, tilsett deretter resten av sukkeret. Sett til side.
Bland mel og bakepulver i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene, og bland sammen med en mikser (bruk eltekroker) til en jevn deig. Kjevle ut halvparten av deigen på et bakepapir, til samme størrelse som langpannen. Rull forsiktig sammen. Kjevle ut resten av deigen rett på langpannen med bakepapir.
Fordel eplefyllet på deigen i langpannen. Legg deretter over resten av deigen som er rullet sammen.
Bland eggeplommen med melk, og pensle kaken. Prikk små hull i deigen med en gaffel. Pynt til slutt med mandelflak.
Stek kaken på nederste rille i ca. 25 minutter. La kaken avkjøles i langpannen.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker