Sikt melis og mandelmel sammen i en bolle.
Ha eggehviten i en bolle og pisk til de skummer. Ha i sukkeret og pisk videre til du får en stiv og fin marengs.
Farg marengsen rosa. Vend inn mandelmelet og melis i tre omganger og rør til massen er flytende.
Sprøyt ut makronene på papir og dryss straks strøssel på slik at det fester seg på makronene før de begynner å tørke. Dryss på halvparten av makronene, den nederste trenger ikke strøssel.
La makronene stå og tørke i 30- 40 minutter. Stek de på 150 grader i 12- 14 minutter.
Ha alle ingrediensene i en kjele og varm det forsiktig opp til det begynner å bli varmt. Rør godt om helt til massen koker, og la det koke mens du fortsatt rører godt i 2- 3 minutter.
La sitronkremen avkjøles før den fylles i makronene. Makronene kan fryses både med og uten fyll.
Oppskrift og bilder er laget av Anne Brith Davidsen.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies