Sett stekeovnen på 175° C. Smør fire 15 cm springformer og dekk bunnene med bakepapir.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bolle piskes alt det våte sammen, bortsett fra det kokende vannet. Pisk til røren er jevn. Rør så det våte i det tørre til alt er godt blandet og tilsett det kokende vannet. Rør til røren er jevn.
Fordel røren i de fire smurte springformene og stek dem midt i ovnen i ca. 30-35 min. Test med en bakepinne om bunnene er ferdige. La dem avkjøles i formene i ti minutter før de tas ut og legges på en bakerist for avkjøling. Når de er helt avkjølte kan de godt pakkes inn i plast og ligge i romtemperatur til neste dag. Skjær av toppene for å få jevne kakebunner.
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Rør sammen smør, kakao, melis, vaniljesukker og salt. Tilsett fløten og den smeltede sjokoladen, og pisk frostingen til den blir lys og luftig.
Smør et lag frosting på hver kakebunn og legg dem oppå hverandre. Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter så frostingen stivner. Fordel resten av frostingen rundt kaken og jevn kantene. Sett den igjen i kjøleskap i 30 min.
Dryss litt kakao på kjøkkenbenken og kna fondanten til den blir myk og smidig. Kjevle den ut til en stor sirkel, ca 4 mm tykk. Snu fondanten nå og da, og dryss med kakao så den ikke sitter fast i benken. Lokket på kaken må være så stort at det dekker topp og sider + 2 cm ekstra. Løft lokket ved hjelp av kjevlen og legg det på kaken. Jevn ut toppen og sidene, og skjær av overskytende fondant. Bruk en moother for jevnest mulig kanter, evt. bruk håndflaten. Dekorer gjerne med roser og blader laget av samme fondant.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker