Sett stekeovnen på 200 ºC over- og undervarme eller 180 ºC varmluft.
Sikt mel, natron og kakaopulver sammen i en bolle.
I en annen bolle piskes sukker, vaniljesukker, melk, olje, yoghurt og egg sammen. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte og pisk på laveste hastighet til røren er jevn. Vend så inn den hakkede sjokoladen.
Fordel røren i cupcakesformene, fyll de ca. 2/3 fulle. Avhengig av hvilke typer former man bruker kan det være lurt å enten ha formene i et cupcakesbrett eller bruke to former på hver.
Stek kakene midt i ovnen i 14-20 minutter. Bruk en bakepinne for å se om de er ferdige. Det skal ikke sitte noe igjen på pinnen. La kakene avkjøles på en bakerist.
Ha 12 kjeks i en minihakker eller foodprocessor og blend de til fine smuler.
Pisk romtemperert smør luftig og tilsett så melis litt og litt. Pisk inntil det er lyst og luftig. Tilsett så kremost og de pulveriserte kjeksene. Pisk på laveste hastighet kun til frosting akkurat er samlet, pisk ikke for lenge.
Ha frostingen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt på de avkjølte kakene. Om frostingen er for myk til å sprøytes pent ut kan den legges i kjøleskap i 10-15 minutter før bruk.
Lag en melisglasur med melis og bittelitt vann for å lime sammen flaggermusene.
Ta en kjeks og bruk den som flaggermusens "kropp". Lim på Sugar Eyes og tegn hoggtenner hvit Writing Icing Decór.
Del minikjeksene og fjern den hvite kremen med en kniv. Skjær eller knekk de på midten og lim de på som ører. Fjern også den hvite kremen i de vanlige kjeksene, del de to og lim på som vinger. Plasser så forsiktig en flaggermus på hver cupcake.
Vent til like før servering med å plassere flaggermusene på kakene da kjeksene ellers kan bli litt myke.
OPPSKRIFTER
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes