Varm fløten til 37 grader i en liten gryte. Bland mel og tørrgjær i en bakebolle, og bland godt. Tilsett resten av ingrediensene i melet, og elt det hele til en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted til den har blitt tydelig større.
Ha litt mel på deigen og på arbeidsbordet, og elt deigen kort. Del deigen i 4 like store deler, og trill dem ut til ca. 30cm lange remser. Legg remsene ved siden av hverandre, og begynn flettingen med remsen helt til høyre. Man fletter over remse 2 fra høyre, under remse 3 fra høyre, til slutt over remse 4 fra høyre. Juster så evt. den øverste delen av fletten, så den ligger rett til neste fletting. Gjenta prosessen som beskrevet ovenfor, helt til fletten er ferdig. Gjem toppen og bunnen litt under selve fletten.
Ha fletten over på et stekebrett med bakepapir. Ovnen skal forvarmes til 180 grader for over- og undervarme, 160 grader for varmluft.
Fletteloffen skal etterheve til den er blitt synlig større, deretter pensles den med sammenvispet eggeplomme og melk. Stek midt i ovnen i ca. 30 min.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød