Varm opp melken og smelt smøret i melken. La melken avkjøles litt før den tilsettes deigen.
Ha melet i en bolle og smuldre opp gjæren i melet. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra rosinene, og bland alt sammen med en kjøkkenmaskin(deigkrok) på den laveste innstillingen, og jobb deretter på den høyeste innstillingen i ca. 5 minutter for å danne en glatt deig. Elt kort inn rosinene. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til den tydelig har hevet.
Legg bakepapir på et stekebrett.
Elt deigen godt igjen på en lett melet arbeidsflate og del den i 3 like store biter. Rull hvert bit til en pølse (ca. 40 cm). Legg deigpølsene på stekebrettet og flett til en flette. Dekk til fletten og la den heve til den er tydelig større.
Forvarm stekeoven, over- undervarme ca.180 °C, eventuelt varm luft ca.160 °C
Pisk eggeplommen med melk og pensle fletten. Dryss med mandler og perlesukker. Stek i nedre tredjedel av ovnen i ca. 30 minutter.
La påskebrødet avkjøles på en bakerist uten bakepapir.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød