Sett stekeovnen på 200 °C varmluft.
Kna sammen marsipan og melis. Dryss litt melis på bordflaten og kjevle ut marsipanen til en tykkelse på ca. 3-4 mm. Stikk ut bunner med en utstikker (ø 4-5 cm). Legg bunnene på et stekebrett med bakepapir og stek de i 5-8 minutter. La de bli helt avkjølte.
Ha innholdet av en pose Fløtebolleskum i en bolle på ca. 3 liter. Tilsett 1 dl kokende vann. Pisk med en håndmikser på laveste hastighet til pulveret er oppløst. Pisk deretter på høyeste hastighet i 5-6 minutter. Beveg håndmikseren konstant rundt i hele bollen mens det piskes energisk. Hvis marengsmassen kryper mye opp på vispene løftes håndmikseren opp til toppen av massen mens man fortsetter å piske.
Blandingen er klar når marengsmassen er avkjølt ned til romtemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Fløtebolleskum piskes i en kjøkkenmaskin med visp. Pisk litt til om du er i tvil. Fløtebolleskummet kan også piskes i en kjøkkenmaskin med visper.
Ha fløtebolleskummet i en sprøytepose med en rund tipp (ø 20 mm). Sprøyt fløtebolleskummet på marsipanbunnene.
Smelt 240 g av sjokoladen sammen med kakaosmør i en plastbolle i mikrobølgeovn til det når ca. 40 ºC, mål med et sjokolade- eller sukkertermometer. Gi først sjokoladen 30 sekunder av gangen og deretter kun 5-10 sekunder til sjokoladen er smeltet og temperaturen er nådd. Husk å røre energisk i sjokoladen imellom hver tur i mikrobølgeovnen.
Tilsett resten av sjokoladen litt av gangen slik at at temperaturen går ned. Start med ca. 1 ss grovhakket sjokolade, og hakk den så finere og finere og tilsett mindre og mindre av gangen. Til slutt er det kun ca. 1 ts fint støv som tilsettes, inntil temperaturen er 28-30 ºC. Det skal hele tiden tilsettes usmeltet sjokolade til den er 28-30 ºC. Om man har tilsatt litt for mye sjokolade så det fortsatt er usmeltede klumper når temperaturen er nådd kan sjokoladen varmes meget kort kun 1-2 sekunder i mikrobølgeovn slik at det siste smelter.
Alternativt kan sjokoladen også tempereres over vannbad.
Farg den tempererte sjokoladen med gul konditorfarge til ønsket farge. Ha sjokoladen i et glass som er akkurat stort nok til å dyppe fløtebollene i.
Dypp fløtebollene forsiktig i sjokoladen, helt ned slik at alt skummet dekkes helt av sjokoladen. La sjokoladen dryppe lett av og sett fløtebollene på en stekeplate med bakepapir.
Pynt hver kylling med Sugar Eyes og bruk hjerter fra Sweetheart Mix som nebb og hanekam. Det avlange strøsselet kan også brukes som hår på påskekyllingene.
I en pakke Sugar Eyes er det øyne til 12 kyllinger. Om du kun har en pakke kan du drysse resten av fløtebollene med strøssel. Party Mix strøsselet er for eksempel veldig fint og fargerikt til den fargede sjokoladen.
Om sjokoladen på fløtebollene har stivnet før man rekker å sette på øynene og resten av pynten kan de limes med litt av den smeltede sjokoladen som er til overs. Ta sjokoladen i en sprøytepose med et lite hull og lim fast pynten.
La sjokoladen stivne helt før servering.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker