Pisk smøret/margarinen og sukkeret bløtt med en håndmikser. Tilset egget, og pisk grundig. Bland bakepulver, kakao og hvetemel, og rør det i deigen sammen med melken.
Hell deigen i en springform, og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 minutter. Ta kaken ut, og la den avkjøles.
Skjær kaken i fire lag og sett den i kjøleskapet en time (bunnene er lettere å arbeide med når de er kalde). Ta to plastskåler som er runde i bunnen i en passende størrelse, og kle dem innvendig med plastfolie. De to plastskålene utgjør hver sin halvdel av en fotball.
Fyll innsiden av begge plastskålene med en kakebunn hver, og deretter med is. Det er viktig at du arbeider raskt. Legg deretter en kakebunn på som lokk i hver skål, og sørg for at overflaten er glatt. Dekk overflaten med plastfolie, og sett skålene i fryseren i minst en halv time. Ta deretter hver halvdel opp av skålen, fjern plastfolien, og sett de to halvkulene sammen til en rund kule.
Legg kulen på et fat, og smør et lag vaniljeis ut over kulen, så den blir hvit. Dekorer med strøssel, så det ser ut som en ordentlig fotball. Det er lettere å lage mønsteret på fotballen hvis du har en femkantet form.
OPPSKRIFTER