Knus kjeksen i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 25 cm springform, kledd med bakepapir. Settes i kjøleskap.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Pisk crème fraîche, kremost og melis (om du velger kremfløte i stedet for crème fraîche – ikke pisk massen for fast). Bland inn syltetøy i kremen.
Varm opp sitronsaften og la gelatinen smelte i sitronsaften. Pass på så det ikke koker. La det avkjøles litt, bland litt av kremen i gelatinen før du blander den med resten av kremen. Rør godt sammen og hell over i springformen.
Sett kaken i kjøleskap 1-2 timer. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten før du løsner kaken fra formen.
Pisk kremfløte med litt Cream Fix. Ha kremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på små klatter med krem rundt på kaken. Dekorer med sjokoladepynt.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker