Hva er forskjellen på en vanlig muffin og en cupcake? Svaret er fantasi! En cupcake er en helt vanlig muffin som dekkes med en uvanlig deilig glasur og deretter dekoreres til å bli vakker, morsom, blomstrete, prinsesseaktig, fristende... eller bare veldig god.
Visp egg og sukker luftig. Bland alle de tørre ingrediensene, og tilsett disse i eggeblandingen vekselvis med melken og oljen.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle med hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stekes på 200ºC i ca. 20 min. for store muffins og 15 min. for små. Kjempemuffins stekes på 175ºC i ca. 25 minutter. La muffinsene avkjøles.
Lag toppingen ved å røre sammen alle ingrediensene til en kremet konsistens. Bred på muffinsene med en kniv eller sprøyt med en sprøytepose.
Dekorer med forskjellig strøssel som sjokoaldehjerter, sølvperler og sukkerperler, sukkerskrift, marsipanfigurer...
Bytt ut 0,5 dl av hvetemelet med siktet kakao.
Tilsett 200 g revet gulrot i deigen, og bytt ut vaniljesukker med 2 ts kanel.
Tilsett 100 g hakket sjokolade i deigen.
Tilsett noen dråper konditorfarge.
Utelat smør og limesaft. Smelt i stedet ca. 100 g sjokolade over vannbad og rør i glasuren. Bruk en god sjokolade, lys eller mørk.
Utelat smør og limesaft. Tilsett i stedet ca. 2 dl pisket krem og 1 dl jordbærsyltetøy i glasuren.
OPPSKRIFTER
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes