Vask urtene til deigen, rist de tørre og finhakk de. Riv parmesanen fint. Elt smør, parmesan, hakkede urter, salt, pepper, eggeplomme, mel og bakepulver til en jevn deig med hjelp av en håndmikser med deigkrok. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca. 1 time.
Mens deigen hviler skrelles gulrøttene til fyllet. Skjær strimler av gulrøttene med en grønnsaksskreller. Vask urtene, rist de tørre og finhakk de. Skjær fennikelsalami i strimler. Varm opp det klarede smøret i en panne på høyeste varmeinnstilling. Legg gulrøttene i pannen og surr de i ca. 3 minutter. Slå av varmen og rør inn urter, crème fraîche, melk, fennikelsalami og egg med en tresleiv. Krydre fyllet med salt, pepper og muskat.
Bunnen lages i en terteform (Ø 26 cm).
Forvarm stekeovnen (over- og undervarme 180 ° C).
Elt deigen grundig en gang til og del den i to. Legg av ca. 260 gram som skal brukes til dekorasjonslokket. Den andre delen er for tertebunnen.
Kjevle ut deigen til bunnen til en ca. 3 mm tykk sirkel på en lett melbelagt arbeidsflate. Legg deigen i terteformen (Ø 26 cm) og press kantene lett. Fjern overflødig deig fra kantene og legg det sammen med deigen til dekorasjonslokket.
Dekk deigbunnen med bakepapir og vei den ned med tørkede bønner eller keramiske bakekuler slik at den holder formen. Stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter. Fjern bakepapiret og de tørkede bønnene og stek i ytterligere 8 minutter. La stekeovnen stå på så den er varm når terten med fyll skal stekes.
Mens tertebunnen stekes forberedes dekorasjonslokket. Vask urtene, rist de tørre og fjern bladene fra stilkene. Del persillen i ca. 1 cm lange biter.
Kjevle ut resten av deigen på en lett melbelagt benkeplate og skjær ut sekskanter med en kakekutter/ eventuelt lag en mal i papp (5,5 x 4,5 cm).
Pensle sekskantene med eggehvite og dryss over urtene. Pensle deretter også urtene med eggehvite.
Ha fyllet i tertebunnen og fordel det jevnt utover. Legg på sekskantene slik at de ligger tett oppå fyllet og press de lett ned. Skjær til sekskantene slik at de fyller ut helt langs kanten.
Stek terten midt i den forvarmede ovnen i ca. 25 minutter til den er gyldenbrun. Sett terten på en bakerist en liten stund så den avkjøles litt før formen fjernes. Server terten mens den fortsatt er varm
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker