Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.
Smør en springform (ø 20 cm) og legg bakepapir i bunn.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland så i de våte ingrediensene og rør det sammen til en jevn røre.
Hell røren i den smurte springformen (ø 20 cm) med bakepapir i bunn. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig, det skal ikke sitte noe deig på pinnen.
La kaken avkjøles helt i formen.
Sett stekeovnen på 100 °C varmluft.
Bruk en ren og tørr bolle, helst i rustfritt stål.
Pisk eggehvitene sammen med hvitvinseddik og halvparten av sukkeret. Pisk i ca. 2 minutter på middels hastighet. Tilsett så resten av sukkeret og øk hastigheten. Pisk i ytterligere 4 minutter eller til eggehvitene er stive. Man skal kunne snu på bollen uten at marengsen detter ut. Til slutt tilsettes melis og noen dråper svart konditorfarge.
Legg bakepapir på et stekebrett. Ha marengsen i en sprøytepose med ønsket tipp og sprøyt ut topper. Stek marengsen i ca. 60 minutter, skru av ovnen og la marengsen stå i ytterligere 30 minutter på ettervarmen.
Bland sammen melis, vann og oransje konditorfarge i en bolle. Rør til glasuren blir blank. Om glasuren ikke får ønsket konsistens kan den justeres med melis eller vann. Den skal være litt tykk.
Bland innholdet i mousseposen med 2,5 dl kald melk. Bruk en håndmikser og pisk først på laveste hastighet i 1 minutt. Øk så hastigheten og pisk i 4 minutter til.
Ta den avkjølte kakebunnen ut av springformen. Om den har en ujevn topp kan denne skjæres jevn. Del kaken i to lag.
Legg den øverste delen av bunnen på et serveringsfat og fordel moussen utover. Legg den andre bunnen på med undersiden opp. Fordel glasuren utover kaken og la det renne litt utover kanten. Dekorer med marengs.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker