Legg 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
Forvarm stekeovnen.
Over- og undervarme: ca. 180 °C
Varmluft: ca. 160 °C
Bland mel, bakepulver og bakekakao i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og pisk det sammen på laveste hastighet. Pisk så på høyeste hastighet i 2 minutter så røren blir jevn.
Ta to ss med røre i hver muffinsform, legg i en Schoko-Bons® i hver og fordel resten av røren i formene. Sett muffinsbrettet på en rist i stekeovnen i nedre tredjedel av ovnen.
Steketid: ca. 25 Minutter
Ta muffinsene ut av muffinsbrettet og la de avkjøles på en bakerist.
Smelt bakesjokolade og smør sammen over vannbad og rør det godt sammen. La det avkjøles litt så glasuren blir smørbar, rør om av og til.
Del Schoko-Bons® i to med en skarp kniv. Smør glasuren på muffinsene og legg på Schoko-Bons® som ører. Lim på sukkerøyne, og Smarties® som snute. La glasuren stivne og til slutt tegnes værhår og munn med dekorskrift.
Muffinsene kan fryses uten glasur.
Om dekorskriften er hard å få ut av tuben kan den legges i varmt vann før bruk. Maser også tuben litt.
OPPSKRIFTER
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes