Denne enkle, men elegante kaken er smurt opp som en "naked cake". Dette er den engelske betegnelsen kake smurt opp med smørkrem hvor man skimter bunnen gjennom. Det er en enkel, rustikk og fin måte å dekorere en kake.
Ønsker du en helt hvit bryllupskake uten at bunnen vises gjennom smørkremen så smøres kaken opp først en gang, så i kjøleskap før den blir smurt opp en gang til. Husk at den ubrukte smørkremen må stå i romtemperatur så den ikke blir hard.
Denne kaken der dekorert med vakre roser i smørkrem, men den kan også dekoreres med for eksempel blomster laget med stjernetipp eller sprøyte ut et hvitt i hvitt mønster for et mer klassisk uttrykk.
Sett stekeovnen på 150 °C varmluft.
Smør 3 springformer (ø 20 cm) og ha bakepapir i bunnen.
Smelt smør og vann i en kjele. Tilsett kakao og rør det godt sammen. Ta kjelen av varmen.
Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett smørblandingen og rør til det er en jevn masse. Tilsett yoghurt og rør røren sammen. Til slutt tilsettes egg og rør godt til røren blir jevn. Fordel røren i de tre smurte springformene med bakepapir i bunn.
Stek kakebunnene i 30-35 minutter, kjenn etter med en bakepinne om de er ferdige. La kakebunnene avkjøles i formene på en bakerist.
Ha innholdet av 2 poser med Base for Buttercream i en bolle og tilsett romtemperert smør. Pisk smørkremen lys og luftig, først ved laveste hastighet så ved høyeste i ca. 4 minutter.
Ta av halvparten av smørkremen og fordel den i tre boller. Tilsett henholdsvis rosa, rød og grønn konditorfarge i hver av bollene og bland det godt. Tilsett konditorfarge til ønsket farge er nådd.
Ta de helt avkjølte kakebunnene ut av formene, og skjære eventuelt av toppen om de har hevet litt ujevnt.
Legg kakebunnene oppå hverandre med et tynt lag smørkrem imellom. Ha så smørkrem på toppen og smør det utover og nedover langs sidene med en liten spatula. Laget skal være så tynt at man ser kakebunnene gjennom smørkremen. Sett kaken i kjøleskap.
Rosene sprøytes ut på en blomsternål. Klipp først opp bakepapir i små firkanter slik at de dekker blomsternålen og fest hver papirlapp med litt smørkrem. Dette gjør at rosene enkelt kan tas av blomsternålen.
Fyll sprøyteposer med en kronbladtipp (16 mm) og sprøyt først ut midten av rosen som har form som en roseknopp. Sprøyt deretter kronbladene rundt og rundt, og la de overlappe hverandre. Sett blomstene kaldt slik at de stivner.
Når rosene har stivnet fjernes bakepapirlappen og de plasseres på kaken. Den grønne smørkremen fylles i en sprøytepose med bladtipp (18 mm,) og bladene sprøytes ut mellom rosene.
Denne kaken er beregnet til 12-16 kuverter, men den kan enkelt lages til flere enten ved å bruke en større form, eller servere flere små kaker på kakeoppsatser i forskjellige høyder.
Kaken oppbevares kjølig, men den kan fint være romtemperert ved servering.
Bunnene kan med fordel lages dager i forveien for så å fryses ned om man ikke ønsker å lage kaken ferdig på en dag.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker