Sikt hvetemelet i en bolle og bland inn sukkeret. Ha i smørterningene og kna det sammen til det er blandet, og deigen har en konsistens som brødsmuler.
Tilsett eggeplommen og bland den inn. Samle deigen med hendene og press den sammen til en klump. Tilsett 1-2 ss kaldt vann om deigen er for tørr til å samles. Ha litt mel på benken og kna deigen forsiktig sammen, prøv å ikke kna for mye.
Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap for hvile og avkjøling i 30 minutter. Tertebunnen er så klar til bruk.
Forvarme stekeovnen på 200°C over- og undervarme eller 180°C varmluft.
Bruk gjerne en terteform ø 20 cm med løs bunn.
Kjevle ut deigen på en lett melet flate og løft den forsiktig over i tertebunnen. Fjern overflødig deig langs kanten. Legg bakepapir over deigen og fyll den med bakebønner (eventuelt tørkede bønner eller ris). Stek bunnen i 20 minutter, fjern så bønner og papir og stek bunnen videre i fem minutter til den får en lekker gylden farge.
Deigen kan også lages i en kjøkkenmaskin. Ha mel og sukker i bollen og pulser litt for å blande det. Ha i smørterningene og pulser til smøret er blandet inn. Tilsett eggeplommen og 1 ss kaldt vann og pulser til deigen begynner å samle seg. Ha den så på en lett melet flate og kna den raskt sammen før den pakkes inn i plastfolie og legges i kjøleskap.
Ønsker du lage en sjokoladebunn erstattes 25 gram av hvetemelet med 25 gram Dr. Oetker Bakekakao.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker