Marsipansløyfen må tørke i minst 24 timer før kaken pyntes, lag den derfor senest dagen før.
Skriv ut malen og følg fremgangsmåten for å lage sløyfe og bånd. Totalt skal det lages:
- En sløyfe
- Midten til sløyfen
- To gavebånd med spisse ender
- To lange gavebånd som skal gå tvers over og ned langs kanten av kaken
Kna melis inn i marsipanen til den er akkurat innarbeidet. Tilsett rød konditorfarge og kna marsipanen til fargen er jevnt rosa.
Ta av ¼ av marsipanen og farg den mørkere rød, denne porsjonen skal brukes til sløyfe og bånd. Ha den rosa marsipanen i en pose og sett den til side til kaken skal trekkes med marsipanlokket.
Kjevle ut den røde marsipanen til den er 5 mm tykk. Bruk den utskrevne malen til å skjære ut de forskjellige delene.
Når sløyfen er skjært ut: fold begge endene inn mot midten og press ned. Legg plastfolie i sløyfen slik at den holder fasongen mens den tørker, som vist på bildet. Skjær ut en stripe til midten av sløyfen (1,5 x 9 cm) og legg den rundt midten av sløyfen slik at den skjuler det som er foldet sammen. La det tørke i romtemperatur i minimum 24 timer.
Legg resten av den røde marsipanen i en pose så den ikke tørker ut. Resten av båndene kjevles ut etter av kaken er trukket med den rosa marsipanen.
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Smør to springformer (ø 16 cm) og legg bakepapir i bunn.
Pisk smør, sukker og salt sammen med en håndmikser til det er lett og luftig. Tilsett eggene ett og ett av gangen og pisk godt imellom hvert egg.
Vask appelsinene, tørk de og riv skallet. Riv kun det oransje. Press ut saften og mål opp 180 ml.
Bland sammen mel, maisstivelse, bakepulver, appelsinskall og kanel. Tilsett vekselsvis melblandingen og 180 ml appelsinsaft litt av gangen i smørblandingen. Pisk med en håndmikser til røren er blandet sammen og jevn.
Fordel røren i to smurte springformer (ø 16 cm) med bakepapir i bunn. Stek kakene midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om de er ferdige, det skal ikke sitte noe deig igjen på bakepinnen.
La kakene avkjøles helt i springformene. Fjern form og bakepapir og del begge kakebunnene i to, slik at det blir fire like tykke kakebunner totalt.
Steketid: ca. 40 Minutter
Vask appelsinen, tørk den og riv skallet fint. Bland sammen melis, appelsinskall og kanel.
Pisk mascarpone og litt rød konditorfarge sammen med en håndmikser til det er jevnt og glatt og tilsett så kremfløten litt av gangen. Så snart blandingen stivner lett tilsettes melisblandingen langsomt og det piskes til blandingen er stiv.
Legg den nederste kakebunnen på et serveringsfat og fordel 1/3 av fyllet utover bunnen (kaken kan med fordel monteres i en kakering eller i ringen fra en av springformene). Legg på den neste kakebunnen. Gjenta med fyll og bunner til alt fyllet og alle bunnene er brukt. Avslutt med den siste bunnen og sett kaken i kjøleskap.
Pisk romtemperert smør, melis og Vanilla Bean Extract sammen med en håndmikser til blandingen er lett og luftig. Fordel et lag smørkrem over hele kaken og smør det jevnt ut med en spatel, slik at kaken får en glatt overflate. La smørkremen stivne lett i kjøleskapet.
Drys et lag melis på bordet og kjevle den rosa marsipanen ut i et tynt og jevnt lag.
Dekk kaken med marsipanen.
Skjær bort overskytende marsipan langs bunnen av kaken.
Glatt ut marsipanen med en fondant smoother, slik at kakens overflate blir helt jevn og glatt.
Ta den røde marsipanen som var til overs fra sløyfen og kjevle den ut til den er 5 mm tykk. Skjær ut to lange strimler (ca 40 x 3 cm). Legg de to lange strimler i kryss tvers over midten av kaken og fest de ved hjelp av litt vann. Det skal se ut som gavebånd rundt en pakke.
Skjær ut to strimler marsipan (ca. 18 x 3 cm), lag skråhakk i den ene enden på begge båndene, bruk gjerne malen. Fest de to båndene på toppen av kaken og la de falle ned langs forsiden av kaken.
Fjern plastfolien forsiktig fra sløyfen, og sett den varsomt fast på kaken.
Sløyfen kan med fordel lages et par dager i forveien for å være sikker på at det er tørr nok til å holde fasongen når den skal settes på kaken.
Om du ikke liker marsipan kan den erstattes med fondant.
Hvis du ønsker en litt større kake, men også lavere kan du med fordel bake den i en ø 18 cm springform, dette kan påvirke steketiden noe.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker