Kle bunnen av en springform (ø 20 cm) med bakepapir og legg kakeplast langs kanten.
Smelt den hvite sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Knus pepperkakene fint i en foodprocessor og rør det sammen med den smeltede sjokoladen. Hell pepperkakemassen i springformen og press det ned i et jevnt lag så hele bunnen er dekket. La litt av pepperkakemassen danne en ujevn kant langs springformen, ca. 1-2 cm høyt. Sett bunnen i kjøleskap mens neste lag tilberedes.
Legg gelatinen i bløt i rikelig med kaldt vann. Legg de ett og ett i vannet slik at de ikke klistrer seg sammen.
Pisk sammen kremost og kirsebærsaus. Om du ikke ønsker biter av kirsebær i kremen kan sausen kjøres jevn med en stavmikser, eventuelt kan bærene siles av.
I en annen bolle piskes fløten og vaniljepasta til en myk krem.
Ha gløgg og romaroma i en liten kjele og varm det opp til det ryker. Ta kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen og legg den i kjelen, rør rundt til alt er løst seg opp.
Bland et par skjeer ostekrem i den varme smeltede gelatinen. Hell det over i resten av ostekremen og vend det sammen. Vend så forsiktig den piskede kremen i ostekremen til det er en jevn masse. Hell ostekremen over pepperkakebunnen og bank formen lett mot benkeplaten så overflaten blir jevn. La kaken sette seg i kjøleskap i ca. 1-2 timer før neste lag lages.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Pisk 2 dl fløte til en myk krem. I en annen bolle piskes kremosten så den blir glatt uten klumper.
Ha hakket hvit sjokolade, 1/2 dl fløte og vaniljepaste i en liten kjele og smelt det forsiktig sammen under omrøring. Når alt er smeltet og det er en jevn masse tas kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen, legg den i kjelen og rør til alt er oppløst.
Tilsett den lune sjokoladeblandingen i den rørte kremosten i to omganger under pisking. Vend så forsiktig inn den myke kremen. Hell det forsiktig i springformen over laget med gløggostekrem. Fordel det jevnt utover med en spatel.
Sett kaken kjølig i 1-2 timer, til fyllet har satt seg.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Ha 1/2 dl vann i en liten kjele og varm det opp til det ryker. Slå av varmen, kryst ut vannet av gelatinen og smelt den i vannet. Tilsett gløggen og la geleen avkjøles til den er fingervarm. Hell så geleen forsiktig utover ostekaken. Bruk baksiden av en skje og hell i en tynn stråle slik at skjeen demper strålen og geleen ikke lager spor i ostelaget. Sett kaken kjølig i minst 30 minutter eller til geleen har stivnet helt.
Ha fløte og vaniljepaste i en bolle og pisk til krem. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt med sirkulære bevegelser en halvkrans av krem på den ene siden av kaken. Dekorer med friske rosmarinkvister, fikener delt i fire og pepperkaker. Til slutt legges Golden & Shiny Pearls på kaken. Kaken bør dekoreres like før servering.
Ostekaken kan med fordel lages dagen før og dekoreres rett før servering.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker