Bland siktet hvetemel, malt mandel, hjortetaksalt, sitronskall og sukker sammen i en skål. Smuldre smør i melblandingen til konsistensen er som rasp, og samle deigen raskt med egget. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme.
Kjevle ut deigen på et meldrysset bord til ca. 0,5cm tykkelse. Stikk ut sirkler (Ø ca. 5 cm), og legg småkakene på et stekebrett med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen i 6-8 min til de er gyldne. Avkjøles på rist.
Lag en tykk glasur av melis og vann. Del glasuren i to porsjoner, og farg hver porsjon med hhv. rød og blå konditorfarge. Fyll glasuren i hver sin lille plastpose, og klipp et lite hull i det ene hjørnet av posen. På denne måten kan man enkelt lage fine gevir, øyne og nese på småkakene. Oppbevar kakene i en tett kakeboks.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies