Bland sammen smør, sukker og salt. Sikt mel og kakaopulver i blandingen, og elt deigen sammen. Trykk deigen flat, pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 1 time.
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.
Dryss bordplaten med mel og kjevle ut deigen til en tykkelse på ca. 5 mm. Trykk ut kakemenn og legg de på en stekeplate med bakepapir. Legg en mandel på brystet av hver kakemann og fold forsiktig en av armene inn over mandelen så det ser ut som om kakemannen holder mandelen. Kakedeigen skal være relativt myk når armen foldes inn over mandelen, om den er for kald og stiv kan armen brekke.
Stek småkakene i midten av ovnen i ca. 12 minutter. La de avkjøles på en rist.
Steketid: ca. 12 Minutter
Bland melis og sitronsaft sammen i en bolle til glasuren er jevn, juster evt. mengden av sitronsaft, glasuren skal være forholdsvis tykk, så den ikke flyter for mye utover. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp et lite hull (ca. ø 2 mm).
Pynt kakemennene etter ønske med ansikter og mønstre og drys med strøssel. La glasuren tørke.
Om deigen er så bløt at det er vanskelig å flytte kakemennene over på bakepapiret, så prøv å kjevle ut deigen mellem to ark med bakepapir. Legg bakepapiret med deig over på stekeplaten og trykk ut kakemenn med litt mellomrom direkte på bakepapiret. Fjern overskytende deig, men la kakemennene bli på bakepapiret. Følg deretter resten av fremgangsmåten for oppskriften.
Oppbevar småkakene tørt og kjølig i en lufttett kakeboks.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies