Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett vannet og rør det sammen til deigen samler seg med en gryteskje.
Smør en bolle med litt olje og ha i deigen. Legg et lokk på bollen eller dekk den til med plastfolie. La bollen stå på kjøkkenbenken i 30 minutter før den settes i kjøleskap i 12-18 timer.
Sett stekeovnen på 260 °C over- og undervarme. Plasser en stekeplate i nederste tredjedel av ovnen og legg en liten langpanne i bunn av ovnen. La stekeplaten og langpannen varmes opp med ovnen i 30 minutter. Ta samtidig deigen ut av kjøleskapet.
Dryss bordet med solsikkefrø på et område som er ca. 30x30 cm stort. Skrap deigen forsiktig ut av bollen og ned på solsikkefrøene. Trekk lett i deigen så den formes som en firkant. Dryss gresskarfrø over deigen og del den i 12 like store biter. Bruk gjerne en deigskrape i metall, en kniv kan også brukes. Legg rundstykkene på et bakepapir.
Trekk bakepapiret over på den varme stekeplaten og ha 2 spiseskjeer med vann i den lille langpannen i bunn. Sett ned varmen til 240 °C over- og undervarme.
Stek de kaldhevede rundstykkene i ca. 16 minutter i nederste tredjedel av ovnen. Åpne ovnsdøren raskt etter 5 minutters steketid for å slippe ut overskytende damp.
Steketid: ca. 16 Minutter
Rundstykkene kan varieres med forskjellige typer frø og de kan fryses i inntil 6 måneder.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød