Bland alt det tørre i en bake-/ kjøkkenmaskin, tilsett kald væske og egg. Smuldre gjæren i bollen og start maskinen. Elt på lav fart. Synes du deigen virker for tørr eller fast- tilsett litt mer væske.
Vei opp smøret og del det terninger. Når deigen har eltet i 12-15 minutter kan smøret tilsettes.
Deigen eltes godt i totalt 15- 25 minutter, de siste 5 minuttene økes farten. Kjør deigen hardt på maks fart i det siste minuttet til deigen slipper bollen.
Tips: for å vite om du har eltet og knadd nok- ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet (glutentest). Hvis den revner og virker "kort" når du drar i den, elt deigen videre.
Pakk bakebollen inn i en pose, sett den på benken og hev deigen til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Kjevle deigen til et rektangel. Rør sammen sukker, kanel og mykt smør, og stryk det utover deigen.
Rull deigen sammen og del opp i stykker på ca 3 cm. Plasser snurrrene med litt mellomrom på en plate med bakepapir.
Etterhev i ca. 30-45 minutter.
Stek de lavt i ovnen på 220 grader over- og undervarme, eller 200 grader varmluft i ca. 7-12 minutter.
La de avkjøles og dekorer med pynteglasur med sjokoladesmak.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød