Smuldre mel og smør i en bolle. Tilsett melis og eggeplomme og bland sammen til en deig. Er den vankelig å få sammen tilsett en spiseskje vann. Dekk deigen med plastfolie og oppbevar i kjøleskap i minst en time.
Smør en springform (24 cm diameter) og sett ovnen på 200 °C.
Kjevle ut mørdeigen ca 0,5 cm tykk og kle formen med deigen. Stek i 18- 20 minutter.
Hakk valnøtter og pistasjnøtter grovt. Rist nøtter og mandler i ovnen til de er gylne, ca. 5 minutter. La de avkjøle.
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele. Tilsett smøret, en skje av gangen og rør hele tiden slik at smøret absorberes av sukkeret.
Tilsett fløten under omrøring, hev temperaturen og la blandingen koke opp. tilsett salt og la koke noen minutter under omrøring til massen er helt glatt. Hell karamellen i en bolle og la den avkjøle til romtemperatur.
Rør i apelsinskall og de ristede nøttene i karamellen og fordel utover tertebunnen.
La kaken stå minst fire timer i kjøleskap før servering. Kaken kan godt serveres med en klatt krem eller en kule vaniljeis.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker