Ostekaker deles gjerne inn i to kategorier hvor den ene stekes i ovnen mens den andre er av type "no-bake" som skal stå kjølig og stivne. Som regel lages sistnevnte med gelatin. Om man av forskjellige årsaker ikke ønsker å bruke gelatin er denne oppskriften perfekt. Vi har erstattet gelatinen med vår "Base for Buttercream" slik at du enkelt og raskt kan lage en nydelig vegetarisk ostekake.
Smør en springform (ø 20 cm) og ha bakepapir i bunnen.
Knus kjeksen i en foodprocessor eller knus de i en pose. Smelt smøret, og bland det og kjekssmulene godt sammen.
Ha kjeksblandingen i springformen og fordel til et jevnt lag. Trykk bunnen glatt med for eksempel en vinkelpallett eller bunnen av et glass.
Sett springformen i kjøleskap og la bunnen sette seg.
Ha innholdet i posen med Base for Buttercream i en bolle. Tilsett kald kremost og vaniljepaste, og pisk med en håndmikser i 4 minutter.
Ha fløten i en annen bolle og pisk den til en myk krem. Vend den inn i ostekremen. Ha den over kjeksbunnen og jevn ut toppen. La ostekaken sette seg i kjøleskap i minst 1 time.
Dekorer kaken generøst med friske blåbær og bringebær. Spray bærene med både Silver glitter Spray og Gold Glitter Spray, og legg på noen friske mynteblader.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker