Sett ovnen på 180 °C.
Skrap ut frøene av vaniljestangen. Smelt hakket sjokolade og smør sammen med vanijefrøene i en bolle over vannbad. Skill eggene, ta sjokoladeblandingen av vannbadet og rør inn eggeplommene.
Visp eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker og visp hardt. Vend forsiktig inn 1/4 av hvitene i sjokoladeblandingen med en slikkepott og så 1/4 til. Vend i resten av eggehvitene.
Sikt i melet litt om gangen og vend det forsiktig inn i røren. Hell røren i en smurt springform Ø 22 cm og stek i 30- 40 minutter. La kaken avkjøle på rist.
Ta kaken forsiktig ut av formen når den er avkjølt og legg den med bunnen opp. Del kaken i to.
Fordel 1 dl marmelade på den nederste delen og leg den andre delen oppå. Fordel resten av marmeladen på toppen og siden av kaken.
Smelt smør sammen med fløte og melis uten at det koker. Tilsett finhakket sjokolade og rør til en glatt røre. Må ikke kokes!
Plasser kaken på en bakerist med bakepair under. Hell glasuren på kaken, bred den utover med en slikkepott slik at det renner over og dekker sidene.
La glasuren stå og stivne en times tid. Flytt så kaken over på et kakefat med hjelp av kake- eller stekespader og pynt med sølvperler.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker