Kokosbollene er støpt i en silikonform og gir de et skarpt utrykk. Dekorer de gjerne med et fargerikt strøssel.
Sett stekeovnen på 170 °C varmluft.
Kna marsipanen raskt sammen og kjevle den ut i litt melis til den er ca. 3 mm tykk. Pass på så ikke marsipanen klistrer seg fast i bordplaten. Stikk ut sirkler med en rund utstikker (ø 5 cm).
Stek bunnene i ca. 8 minutter til de er lett gylne og sett de deretter til avkjøling.
Hakk sjokoladen og smelt 300 gram av sjokoladen i en mikrobølgeovn til den når ca. 45 ºC, mål med et termometer.
Tilsett deretter de resterende 50 g sjokolade, litt av gangen slik at temperaturen går ned. Start med ca. 1 ss grovt hakket sjokolade, og hakk det så finere og finere og tilsett mindre av gangen. Til slutt er det kun ca. 1 ts helt fint støv som tilsettes, til temperaturen er 30-32 ºC. Det skal hele tiden tilsettes usmeltet sjokolade i bollen til de 30-32 ºC er nådd. Om man har tilsatt litt for mye sjokolade slik at det fortsatt er usmeltede klumper når temperaturen nåes kan sjokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, slik at at det siste smelter.
Alternativt kan sjokoladen også tempereres over vannbad.
Gjør klar silikonformen og tørk godt av den slik at det ikke ligger noe støv eller andre partikler i den. Hell temperert sjokolade i alle hullene (de vil ikke fylles helt opp). Bruk en bakepensel til å pensle sjokoladen slik at den dekker alle hullene. Vend så silikonformen opp ned over bollen eller et bakepapir, og rist den lett så overskytende sjokolade renner ut. Skrap toppen av formen ren for sjokolade med en vinkelpalett og legg den så opp ned på et bakepapir eller aluminiumsfolie på et skjærebrett. Plasser formen i kjøleskapet i 15 minutter til sjokoladen har satt seg.
Spar på den overskytende tempererte sjokoladen til bunnene skal forsegles.
Ha innholdet av en pose Fløtebolleskum i en bolle på ca. 3 liter. Tilsett 1 dl kokende vann. Pisk med en håndmikser på laveste hastighet til pulveret er oppløst. Pisk deretter på høyeste hastighet i 5-6 minutter. Beveg håndmikseren konstant rundt i hele bollen mens det piskes energisk. Hvis marengsmassen kryper mye opp på vispene løftes håndmikseren opp til toppen av massen mens man fortsetter å piske.
Blandingen er klar når marengsmassen er avkjølt ned til romtemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Fløtebolleskum piskes i en kjøkkenmaskin med visp.
Ha fløtebolleskummet i en sprøytepose og fyll de tomme sjokoladeskallene med skummet. Ha en marsipanbunn på hver fløtebolle og press den lett ned.
Ha resten av den tempererte sjokoladen i en sprøytepose (det kan bli nødvendig å varme den litt opp igjen). Sprøyt sjokoladen på hver bunn og bruk en palettkniv til å skrape av sjokoladen slik at fløtebollen er helt forseglet rundt kanten og overskytende sjokolade fjernes.
Sett fløtebollene på kjøl/frys i 10-15 minutter til sjokoladen har satt seg. Ta fløtebollene forsiktig ut av formen.
Fløtebollene kan servers slik de er nå uten pynt, men om ønskelig kan de pensles med litt smeltet sjokolade og drysses med kokosmasse eller fargerikt strøssel. La sjokoladen sette seg før servering.
Bruk gjerne hansker når du skal håndtere fløtebollene slik at du unngår å lage fingermerker i den blanke sjokoladen.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker