Ha sukker, vann, glukose og vanilje i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (117 grader). Bruk gjerne et termometer eller ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel (pass på så du ikke brenner deg). Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig (tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme).
Pisk eggehvitene i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Sett kjølig.
Overflødig sjokolade kan skrapes sammen og brukes om igjen, for eksempel i varm sjokolade eller i en sjokoladekake.
Dekorer med Gold Glitter Spray etter tørking.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker