Varm opp melken til den er fingervarm, smuldre opp gjæren i melken og la det løse seg opp. Tilsett sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsett salt og så litt og litt hvetemel, hold litt av hvetemelet tilbake og tilsett det kun om deigen er veldig klissete.
Tilsett det myke smøret og elt deigen godt i ca. 10 minutter. La deigen hvile under et fuktig klede et lunt sted i ca. 30 minutter.
Hakk valnøttene, fint eller grovt etter smak. Ha smør, brunt farin, sukker, kanel og de hakkede valnøttene i en bolle og rør det godt sammen.
Sett stekeovnen på 200 °C varmluft.
Del deigen i to like store deler. Kjevle den ene delen ut til en rektangel. Fordel halvparten av fyllet utover deigen, men la kanten på den ene langsiden være uten fyll. Rull deigen sammen fra langsiden, start på den siden hvor fyllet er smurt helt ut i kanten.
Legg deigrullen over på en stekeplate med bakepapir, legg skjøten ned. Sett sammen endene så deigen danner en krans. Klipp hakk på yttersiden av kransen med 2 cm mellomrom. Ikke klipp helt inn, den skal henge sammen på innerste delen av kransen. Legg annenhver flik mot høyre og venstre hele veien rundt, slik at det ligner på fletting.
Gjenta på den andre delen av deigen. La kringlene heve under et fuktig klede i ca. 40 minutter.
Pensle de to kringlene med sammenpisket egg og dryss på mandelflak. Stekes i 15-25 minutter.
Dryss på Silver mix strøssel rett før servering.
Kringlene kan godt fryses. La de tine på kjøkkenbenken og lun de gjerne i stekeovnen før servering.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød