Ha melken i en tykkbunnet kjele. Bland eggeplommer, maizena, sukker og vanilla paste i en bolle. Varm melken opp under omrøring og tilsett eggemassen. Rør i kjelen i ca. 5 minutter mens det tykner. Pass på så det ikke brenner seg i bunn av kjelen, og den skal ikke koke for da kan vaniljekremen skille seg. Hell vaniljekremen i en bolle og dryss et tynt lag med sukker på toppen.
Sett vaniljekremen kjølig og la den bli helt kald. Pisk fløten stiv og vend den i den kalde vaniljekremen. Den er nå klar til bruk.
Smør en springform med smør og dekk bunnen med bakepapir. Pisk egg og sukker hvitt, tilsett vanilla paste og pisk videre i 2 minutter. Vend inn mandelmelet. Vend så inn det smeltede smøret. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig i røren. Ha røren i en springform, og stek kaken i ca. 30 minutter til den er gjennomstekt og gylden. La kakebunnen avkjøles helt på rist, og del den deretter i fire lag.
Ovnbrettets posisjon: Midt i ovnen
Over- og undervarme: 175 °C
Fordel 1/3 av solbærsyltetøyet på det nederste laget. Ha vaniljekremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på 1/3 av vaniljekremen på bunnen så det dekker hele. Gjenta dette på lag to og tre og legg så på den siste kakebunnen.
Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Fordel et tynt lag krem på og rundt kaken og ha så resten av kremen i en sprøytepose med rund tipp. Dekorer sidene på kaken som vist på bildet. Topp kaken tilslutt med et lett dryss Dr. Oetker Bloomy strøssel og friske roseblader
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker