Start med å smelte smøret. Når det er gjort kan kjelen settes til side. Visp egg og sukker til eggedosis. Start med middels hastighet og øk til høy hastighet etter noen minutter. Det hele tar ca 7 minutter. Hell melk og fløte over i kjelen med smeltet smør og rør dette sammen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver, og ha det i en bolle. Når eggedosisen er klar, senk hastigheten til lav og ha i smør- og melblandingen vekselsvis. Miks sammen til røren er jevn og fin. Pass på å ikke miks for lenge, men kun til røren er klumpfri. Kle en langpanne (ca 30x40cm) med bakepapir og hell i røren. Stryk røren jevnt utover i formen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk kaken ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Kommer den ut tørr så er den ferdig. Avkjøl kaken.
Start med å smelte smøret. Når det er gjort kan kjelen settes til side. Visp egg og sukker til eggedosis. Start med middels hastighet og øk til høy hastighet etter noen minutter. Det hele tar ca 7 minutter. Hell melk og fløte over i kjelen med smeltet smør og rør dette sammen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver, og ha det i en bolle. Når eggedosisen er klar, senk hastigheten til lav og ha i smør- og melblandingen vekselsvis. Miks sammen til røren er jevn og fin. Pass på å ikke miks for lenge, men kun til røren er klumpfri. Kle en langpanne (ca 30x40cm) med bakepapir og hell i røren. Stryk røren jevnt utover i formen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk kaken ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Kommer den ut tørr så er den ferdig. Avkjøl kaken.
Smelt smøret i en middels stor kjele. Brekk opp sjokoladen i biter og ha den i smøret. La det stå i ca 1 minutt før du bruker en slikkepott og rører det sammen til det er helt jevnt. Knekk et egg i en skål og pisk dette sammen med en gaffel. Ha i egget, en klype salt og halvparten av melisen, og bland godt sammen med slikkepotten. Tilsett resten av melisen og bland sammen til glasuren er blank og fin. Hell glasuren over kaken og stryk utover slik at du får det jevnt fordelt. La glasuren stivne litt før du pynter med pynten.
Bruk små pepperkakeformer og plasser oppå glasuren. Bruk en liten teskje og hell forsiktig litt strøssel ned i formen. Trykk strøsselet litt ut i kanten av formen og lirk den forsiktig opp. Bruk en spiss kniv og dytt på plass evt. strøssel som er på avveie. Denne kaken kan oppbevares i 4-5 dager i kjøleskap.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker