Kjør mandel og melis i en foodprosessor til en jevn deig.
Visp eggehviten luftig, tilsett sukkeret og visp til blandingen er stiv.
Vend mandelmassen forsiktig i eggehviten til det er blandet og sikt i kakaoen. Fyll massen i en sprøytepose med en ca 10 mm rund tipp. Sprøyt små runde kaker på et bakepapir.
La makronene hvile minst 20 minutter før de stekes på 160 °C i ca 15 minutter.
La kakene stå noen minutter før de taes av bakepapiret. La dem avkjøles helt.
Visp smør, melis og fløte til en luftig krem. Tilsett vaniljepaste. Fyll en sprytepose med kremen, og fordel den på makronene som skal ha smørkrem. Sett dem sammen to og to.
Varm opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør sammen og la det avkjøle helt, gjerne i kjøleskap over natten. Visp opp kremen og fyll den i en sprøytepose. Fordel kremen på makronene, og legg dem sammen to og to.
Makronene oppbevares i en tett boks i kjøleskap.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies