Bland hvetemel, malte mandler, sukker og salt godt sammen i en stor bolle, og smuldre i smøret.
Lun kulturmelken i en gryte, og løs opp gjæren. Tilsett eggeplommen og rør til gjæren er helt oppløst.
Lag en fordypning i midten av melblandingen, og tilsett melkeblandingen. Samle deigen raskt, og sett den tildekket på et lunt sted til heving i 45-60 minutter.
Rør marsipan, smør, sukker og frøene fra en vaniljestang sammen i en skål. Skjær eplet i små biter.
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Del deigen i to porsjoner. Trill hver porsjon til en kule, og kjevle dem ut til sirkler (Ø 25cm). Del hver sirkel i 8 like store trekanter, og legg 2 ts krem og noen eplebiter på den brede enden av hver trekant. Rull trekantene sammen til horn, og klem endene litt sammen så ikke fyllet flyter ut.
Legg mandelhornene med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir. Pensle dem med eggehvite, og dryss mandelflak og sukker over til slutt.
Stek hornene midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød