Bland hvetemel, mandelmel og melis i en bolle. Smuldre inn smør og tilsett egget. Når deigen er blandet rulles den til en pølse og deles i 6-8 biter.
Trill bitene til kuler og trykk dem flate. Legg dem deretter i kjøleskap i 30 minutter.
Sett stekovnen på 200 °C over- og undervarme.
Bruk en kjevle og rull ut deigbitene. Legg dem i linseformer eller muffinsformer. Trykk deigen fast, og skjær av overflødig deig. Legg så et stykke bakepapir i hver form og fyll med bakebønner eller linser, slik at skålene holder fasongen under steking.
Stek skålene nederst i ovnen i 18- 20 minutter til de er gyldne og sprø. Finhakk den hvite sjokoladen.
Ta ut bakepapiret med bønner/linser og fordel den hakkede sjokoladen i de varme skålene. Smør sjokoladen utover slik at hele innsiden dekkes.
Mos ca. 150 gram jordbær. Pisk fløten med vaniljesukker og bland i de moste jordærene.
Skjær resten av jordbærene i biter og fordel de i skålene. (Spar eventuelt noen bær til pynt.) Fyll jordbærkremen i en sprøyte og fordel i skålene.
Om ønskelig kan de moste bærene til kremen presses gjennom en sil slik at kremen blir fri for jordbærstener.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies