5 Sprøyteposer og 3- 5 forskjellige tipper. Vi har brukt forkjellige stjernetipper, en rund tip og en flat bladtip.
Sett stekovnen på 100 °C varmluft.
Pisk eggehvitene så stive og luftige at man kan vende bollen opp ned uten at eggehvitene faller ut. Dryss i litt og litt sukker under pisking. Pisk til marengsen er seig og alt sukker er oppløst.
Fordel marengsen i 5 boller og farg de til ønsket farge. Ha hver farge i sprøyteposer med forskjellige tipper.
Tegn 10- 12 sirkler på baksiden av to ark med bakepapir. Snu arkene og legg de på to stekeplater. Sprøyt små topper langs sirklene. Pass på at de forskjellige marengstoppene henger sammen.
Stek de i ca. 1 time på 100 °C varmluft. Slå deretter av ovnen og la marengskransene stå i ettervarmen. La de tørke i ovnen over natten. Oppbevares i en lufttett kakeboks.
Disse kransene kan tilpassess forskjellige fargetemaer. Man kan for eksempel farge all marensen i samme farge bare sterkere og svakere, man kan blande konditorfarger, tilsette litt lilla til rødt eller litt grønt til blått.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies