Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.
Smør en randform eller bundtkakeform på 1.5 ltr og strø med hvetemel.
Pisk smør og sukker sammen i en bolle til det er lyst og luftig. Tilsett eggene ett og ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Om røren skiller seg kan 2 ss av hvetemelet tilsettes. Sikt hvetemel, bakepulver og salt inn i røren. Tilsett den fingervarme melken og pisk røren sammen.
Del røren i to like store deler. Rør inn vaniljepasta i den ene delen. Ha siktet kakao, appelsinjuice og appelsinskall i den andre delen og rør det inn.
Fordel halvparten av den lyse røren i bunnen av den smurte og strødde formen, ha deretter all kakaorøren i formen. Til slutt foredels resten av den lyse røren. Dra en liten kniv, trespyd eller strikkepinne rundt i røren for å lage det marmorerte mønsteret. Vær forsiktig så du ikke blander røren for mye.
Stek marmorkaken midt i ovnen i 50-60 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Kaken skal ikke feste seg til bakepinnen. Avkjøl marmorkaken i formen på en bakerist.
Vend den kalde kaken forsiktig ut av formen.
Steketid: 50 - 60 Minutter
Om du ikke har en randform eller bundtkakeform kan en brødform på 1 1/2 liter brukes.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker