Bland vann/juice og gelatinpulver i en bolle, og la det stå mens sukkerblandingen lages. Hell sukker, sirup og vann i en gryte og la blandingen langsomt koke opp under omrøring. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst.
Skru deretter opp varmen og kok til sukkerblandingen når 130°C. Det er viktig at temperaturen når helt opp til 130°C (maks 140°C) for at marsmallowsene skal få den riktige konsistensen.
Pisk gelatinblandingen på medium hastighet med en mikser, så blandingen skilles i små klumper (klumpene løses opp når den varme sukkerblandingen tilsettes).
Tilsett sukkerblandingen i en tynn stråle. Strålen skal helles ned i blandingen uten å komme nær vispen, for å unngå tynne karamelltråder i det ferdige resultatet.
Fortsett med å piske blandingen på medium hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Tilsett konditorfarge og pisk til fargen er jevn.
Hell massen over i en form (ca. 18 x 28 cm) kledd med plastfolie penslet med olje. Sett den i kjøleskap til neste dag.
Skjær marshmallowsen ut i firkanter med en skarp kniv og vend firkantene i melis/druesukker.Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og dypp halvdelen av hver marshmallows i. Dypp den sjokoladebelagte delen deretter i kakestrøssel etter ønske. Her er det kun fantasien som setter grenser. Oppbevar marshmallowsen i en tett boks i kjøleskap.
OPPSKRIFTER
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri