Ha jordbær, vann, vaniljeekstrakt og sitronsyre i en kjele og varm det forsiktig opp til jordbærene er møre. Press bærene gjennom en sil, så det kommer så mye saft ut som mulig. Det skal brukes 80 gram til marshmallowsene.
Start med å legge gelatinen i bløt i kaldt vann.
Kok opp 260 gram sukker, flytende glukose og jordbærsaft til 117 °C. Mens massen koker piskes eggehvitene til skum i mikser. Tilsett 20 gram sukker i eggehvitene og pisk det opp til en lett marengs.
Når sukkerlaken er 117 °C tas den av varmen. Ta opp gelatinen og kryst ut vannet før den oppløses i sukkerlaken. Rør det godt sammen. Hell den varme sukkerlaken i marengsen i en tynn stråle mens det piskes på høyeste hastighet. Pisk i 8-10 minutter til marshmallowsen blir seig og avkjølt. Pisk så inn den rosa konditorfargen.
Ha massen i en sprøytepose med stjernetipp (Ø 16 mm) eller en stor rund tipp. Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt ut marshmallows i små topper. Sikt melis over, sørg for at marshmallowsene er helt dekket med melis.
La de tørke i romtemperatur i minst tre timer, gjerne til neste dag. Jo lenger de får tørke jo seigere blir de i konsistensen.
OPPSKRIFTER
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri