Legg gelatinen i bløt i ½ liter kaldt vann i 30 min.
Hell 250 g sukker, glukose og vann i en liten kjele, og kok langsomt opp under omrøring. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst. Skru deretter opp varmen og kok til blandingen når 117 grader. Samtidig som karamellsirupen kokes, blandes 15 g sukker og eggehvitene, og dette piskes ganske lett og kort sammen i en miksmaster.
Ta kjelen av varmen. Vri gelatinen fri for vann og rør den hurtig ut i den varme karamellsirupen.
VIKTIG: Hell straks den varme karamellen i en tynn stråle direkte ned i eggehvitene, samtidig som du stadig pisker. Skru så miksmasteren opp på høyeste effekt, og pisk skummet lenge - til den likner tyggegummi i konsistensen. Ha vaniljepasta i skummet, og bland godt. Tilsett gjerne konditorfarge etter ønske.
Ta deretter skummet i en engangssprøytepose med en stor, glatt 18 mm tip. Ha melis på et flatt fat. Sprøyt skummet ut i lange "pølser".Trill "pølsene" forsiktig i melisen og la dem "tørke" i romtemperatur i minst 2 timer. Klipp dem deretter i passende stykker med en ren saks. Vend dem ytterligere i melisen, så alle sider er dekket.
OPPSKRIFTER
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri