Ha hvetemel, innholdet av en pose Surdeig og vann i en kjøkkenmaskin med deigkrok og elt først ved lav hastighet og så ved høy hastighet i 4-5 minutter. Alternativt kan deigen eltes med en håndmikser med deigkrok.
Tilsett flakesalt og elt i ytterligere 2-4 minutter inntil deigen slår ut i bolleveggen (om deigen eltes i en kjøkkenmaskin). Deigen skal være veldig bløt. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker brødets struktur.
Smør en bolle med olje, ha i deigen i, dekk den med plastfolie og la den heve i romtemperatur i ca. 2 timer.
Sett stekeovnen på 220 °C varmluft.
Hell deigen ut på et bord drysset med mel. Trekk deigen litt ut og fold sidene inn over midten av deigen. Del den i 12 biter.
Ta en deigbit av gangen, løft den opp og strekk deigklumpen ut med fingrene. Hold alle 4 fingre (unntatt tommelfingeren) på hver hånd under deigen og trekk den forsiktig ut, samtidig som deigen dreies langsomt rundt med urets retning. På den måten beholdes luften i kanten, mens midten blir flatere. Hver focaccia skal være ca. 12 cm i diameter.
Legg bunnen på en stekeplate med bakepapir. Gjenta med alle deigbitene og legg de på to stekeplater.
Fordel tomatsaus, revet ost og ønsket topping på focacciaene.
Stek i ca. 12 minutter. La de avkjøles på en stekerist.
Steketid: ca. 12 Minutter
Mini focaccia pizzaene kan fryses, så har du en enkel og rask lunsj.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød