Smelt smøret på lav varme. Blend kjeksen til smuler i en foodprocessor. Rør smør, kjekssmuler og sukker sammen.
Kle bunnen av en springform (ø 18 cm) med bakepapir og ha kakeplast langs kanten av formen. Fordel kjeksmassen jevnt i bunnen av formen, og press det godt sammen. Sett bunnen i fryseren mens mojitokremen tilberedes.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Varm opp limesaft i mikrobølgeovn eller i en kjele. Kryst gelatinen fri for vann og smelt den i den varme limesaften. La det avkjøles litt.
Pisk kremost, sukker og romaroma sammen i en bolle. Pisk fløten til en myk krem i en annen bolle.
Rør den lett avkjølte limesaften inn i ostemassen. Vend forsiktig kremen og hakket mynte i ostemassen med en deigskrape. Fordel kremen likt i tre fryseposer. Klipp et hull i en frysepose og fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Glatt ut ostekremen med en vinkelpalet. sett kaken i fryseren i 10-15 minutter mens geléen tilberedes.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Sil limesaften og hell den i en kjele med sukker og vann. Kok det kort opp til sukkeret er oppløst. Tilsett grønn konditorfarge og romaroma, og fordel saften likt i tre kopper.
Kryst ut vannet fra to gelatinblader og og la de løses opp i ett av glassene med saft. La geléen avkjøles til den er lillefingervarm.
Ta kaken ut av fryseren. Hell den avkjølte geléen fra den første koppen over kaken. Hell veldig forsiktig i en tynn stråle, og bruk også en skje med bunnen opp for å dempe strålen så mye som mulig slik at ostekremen holder seg like fin. Sett kaken tilbake i fryseren i 10-15 minutter.
Gjenta prosessen med å fordele ostekrem og limegelé på kaken, og sett den til avkjøling mellom hvert lag slik at gelatinen rekker å stivne innen det neste lag legges på. For hvert lag med gelé varmes koppen med limesaft raskt opp i mikrobølgeovnovn, slik at den er varm nok til å smelte to gelatinblader. Pass på at geléens temperatur er lillefingervarm før den helles over mojitokremen.
Sett stekeovnen på 90 ºC varmluft.
Skjær limen i tynne skiver og vend de i litt grønn konditorfarge. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir og tørk de i ovnen i 1-2 timer.
Pisk fløten til krem og ha den i en sprøytepose med en rund tipp, sprøyt små topper av krem på kaken. Dekorer med de tørkede limeskivene og friske mynteblader.
Steketid: 60 - 120 Minutter
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker