Smør og strø en springform, Ø 22 cm. Sett stekeovnen på 160 °C over- og undervarme.
Smelt smøret. Bland egg og sukker til en jevn røre med en tresleiv. Tilsett smøret. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og bland det inn i det våte.
Hell røren i springformen og stek kaken i ca 30 minutter midt i ovnen. Bruk en bakepinne for å sjekke om den er ferdig. La den avkjøles litt før formen fjernes. Kaken må avkjøles helt før den fylles.
Finhakk sjokoladen eller riv den på et rivjern. Pisk fløten stiv sammen med vaniljesukker, kaffe og sjokolade. La kremen stå kjølig en stund før bruk.
Pisk smør og melis hvitt og luftig, og tilsett kakaopulver.
Del kakebunnen i tre deler, og snu toppen opp-ned på et fat. Er kaken litt tørr kan den dynkes med litt melk. Fordel mokkafyll mellom to lag, og smør et jevnt lag med smørkrem på toppen og siden av kaken.
Kjevle ut fondanten så den er stor nok til å dekke kaken og at den stikker litt utenfor. Bruk gjerne en kjevle som støtte når lokket skal løftes opp og legges på kaken. Bruk en spatel til å forsiktig glatte ut toppen av kaken. Strekk kantene forsiktig og lett ut samtidig som sidene trykkes inntil kaken. Skjær av overflødig fondant. Dryss gjerne litt kakaopulver på toppen av kaken.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker