Sett stekeovnen på 100 °C varmluft
Det er viktig at redskap og utstyr er rent og fettfritt, da det ellers kan påvirke resultatet av marengsen.
Pisk eggehviten sammen med hvitvinseddiken og halvparten av sukkeret. Pisk i ca. 2 minutter på middels hastighet.
Tilsett så resten av sukkeret og øk hastigheten. Pisk i ytterligere 4 minutter eller til marengsen er fast. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at den faller ut.
Fordel marengsen i forskjellige boller. Tilsett ca. 1 teskje konditorfarge i hver porsjon. Vend fargen forsiktig inn slik at det blir en marmorert effekt. Røres det for mye blir marengsen ensfarget.
Ha bakepapir på et stekebrett. Legg topper av marengs på bakepapiret ved hjelp av to gafler. Dra litt i marengsen med gaflene så de blir ujevne.
Sett på sukkerøyne og skap mange forskjellige uttrykk med 1, 2 eller 3 øyne per monster. Vær forsiktig så det svarte på øynene ikke gnis bort.
Stek marengsen i ovnen i 60-75 minutter. Om du bruker varmluft er mulig å steke flere brett på en gang, men det er viktig at temperaturen ikke overstiger 100 °C av hensyn til sukkerøynene.
Noen komfyrer er varmere enn andre, så pass på at marengsen ikke tar farge, da er temperaturen for høy.
La marengsen avkjøles og oppbevar de i en lufttett boks.
Bruk monstermarengsen som pynt på Halloween-bordet eller sett de på en kake for å gjøre den ekstra festlig.
OPPSKRIFTER
Bak med barn
Bak med barn
Bak med barn