Kle to springformer (Ø 18-20 cm) med bakepapir.
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme, eventuelt varmluft.
Smelt smøret og bland det med kakaopulveret.
Pisk sukker og egg til eggedosis, og ha kakaosmøret i eggedosisen. Sikt så inn de tørre ingrediensen og rør sammen.
Fordel røren i to like springformer kledd med bakepapir, Ø 18-20 cm, og stek kakebunnene i ca. 45-55 minutter.
Ta kakebunnene ut av formene og avkjøl de på rist.
Sikt melis og kakao, og bland det sammen med mascarpone, frøene i vaniljestangen og 3 ss av kremfløten, slik at du får blandet alt sammen til en glatt masse. Ikke rør for mye, bruk gjerne en håndvisp.
Tilsett resten av kremfløten og pisk opp til krem (bruk en mikser). Dette går fort så pass på at du ikke overpisker, da blir kremen kornete.
Rør ut sukkeret i varm kaffe til det er helt oppløst.
Skjær toppene av kakebunnene og del dem i to. Monter kaken på fatet kaken skal serveres.
Dynk første del av bunnen godt med kaffesirup og legg på et lag krem. Legg på en ny bunn, dynk godt og stryk ut et nytt lag krem. Gjenta. Dynk gjerne toppen, før hele kaken strykes opp med resten av kremen. Sett kaken kjølig.
Pisk kremfløte sammen med 1/2 pose Cream Fix og ha i en sprøytepose. Sprøyt små topper med kremfløte på toppen. Riv sjokolade med en skarp kniv og legg sjokoladespon på hver kremtopp. Dekorer med sjokoladebokstaver og tall.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker