Sett stekeovnen på 210 °C over- og undervarme.
Blend 50 gram hasselnøtter til nøttemel. Pisk egg og sukker skummende hvitt. Vend forsiktig nøttemel og hvetemel i eggemassen og fordel deigen jevnt i et rektangel (ca 30x40 cm) på et stekebrett med bakepapir. Dryss resten av hasselnøttene over deigen.
Stek bunnen midt i ovnen i 6-7 minutter, til den er gyldenbrun.
Strø sukker på et stykke bakepapir og vend bunnen over. La bakepairet sitte på og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over, slik at bunnen ikke blir tørr og knekker under rulling. La den avkjøle.
Pisk vaniljesukker, melis, fløte, crème fraîche og bringebærsyltetøy til det er kremete og luftig.
Trekk bakepapiret av bunnen.
Rør i syltetøyet og fordel det utover den avkjølede bunnen i et tynt lag. Fordel bringebærkremen utover syltetøyet. Rull kaken sammen og la den ligge med skjøten ned. Pakk rullekaken i plastfolie og legg den i kjøleskap til den skal serveres. Pynt gjerne med et dryss melis og sjokoladestjerner før servering.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker