Ha fløten i en gryte sammen med kanelstengene. Tilsett frøene fra en halv vaniljestang, finhakk deretter selve vaniljestangen og ha i gryten sammen med det andre. Varm opp under omrøring, og la det småkoke på lav varme i 2-3 minutter. Skru av platen, sett på lokket, og la gryten stå og trekke i minst en time.
Hakk sjokolade og nougat, og ha over i en varmebestandig bolle, f.eks. i aluminium.
Fjern kanelstengen fra fløten, og varm opp fløten til kokepunktet igjen før den helles over sjokoladeblandingen. La det stå i ett minutt, rør deretter forsiktig om til det blir en jevn masse. Når massen har romtemperatur tilsettes smøret under omrøring til konsistensen er som trøffelmasse.
Form den avkjølte trøffelmassen til kuler, og sett i kjøleskapet til de er helt kalde (minst 12 timer).
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Vend trøflene i sjokoladen, og legg til avkjøling på bakepapir. Før sjokoladen stivner, pyntes kulene med en sølvperle.
Oppbevar trøflene i en tett beholder i kjøleskap.
OPPSKRIFTER
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri