Sett stekovnen på 180 °C. Smør springformen med litt av det myke smøret, resten av de 50 gr legges i små klatter i bunn av springformen. Dryss 40 gram sukker over smøret i bunnen.
eneFjern plommesten ved å skjære plommen hele veien rundt og vri de to halvdelene fra hverandre. Skjær plommene i tynne båter.
Pisk sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg og pisk i minst 1-2 minutter for hvert egg slik at deigen blir lett og luftig.
Vend i siktet hvetemel og bakepulver, tilsett mandelmel, vaniljesukker, salt og vann og rør til deigen er jevn.
Fordel plommene i springformen og hell deigen over. Kaken stekes i 50- 60 minutter.
La plommekaken avkjøles i formen på en bakerist til den er lun. Kaken tas enklest ut av formen ved å legge den på et fat (med bunnen opp), fjerne ringen og lirke bunnen forsiktig av.
Kaken serveres med pisket krem eller crème fraîche.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker