Legg bakekpapir i bunnen av en springform eller kakering med diameter 21-24 cm. Kjør kjeks og mandler til fine smuler i en foodprosessor. Rør sammen smuler og det smeltede smøret.
Fordel kjeksbunnen jevnt i kakeformen og press den forsiktig ned. Sett den tilside mens ostekremen med vanilje lages.
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt i vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.
Pisk sammen kremost, yoghurt, sukker og vanilje. Vend sitronsaften med gelatin forsiktig inn i blandingen. Fordel ostekremen jevn utover kjeksbunnen. La den stå ca. to timer i kjøleskap til den har stivnet.
Varm blåbærene forsiktig opp sammen med 50 gram sukker i en liten kjele. Rør for å løse opp sukkeret. Kjør blandingen i en blender til det er en jevn puré.
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele, og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.
Pisk sammen kremost, yoghurt og sukker. Vend inn blåbærpureen. Vend så sitronsaften med gelatin forsiktig inn. Fordel ostekremen jevnt utover det stivnede laget med hvit ostekrem. Sett kaken i kjøleskap til den har stivnet før geléen legges på.
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm blåbærsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen igjen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og la dem løses opp i blåbærsaften. Avkjøl blandingen til romtemperatur og til den har begynt å tykne litt. Hell geléen forsiktig over den kalde kaken og sett den i kjøleskap til den har stivnet.
Pynt gjerne kaken med friske blåbær, sitronmelisse og pikekyss i forskjellige størrelser.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker