Dekk bunnen av en springform Ø22 cm med bakepapir og ha bakeplast langs kanten.
Blend kjeksen fint og ha den i en bolle. Hakk pistasjnøttene fint og bland de inn i kjeksen. Smelt smøret og bland det godt inn i kjeksblandingen. Fordel kjeksblandingen i formen og trykk den ut til et jevnt lag. La den sette seg i kjøleskap.
Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.
Skrell pærene, del de i terninger og ha de i en kjele sammen med sukker, vanilla paste og sitronekstrakt. La det koke opp og så simre i 10-15 minutter, til pærene er helt møre.
Bruk en stavmikser og blend pærene til en glatt puré. Ta opp gelatinbladene og kryst ut vannet. La de løses opp i den varme pærepuréen. La det avkjøles til romtemperatur.
Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Vend den romtempererte pærepuréen forsiktig inn i ostemassen. Ha ostekremen over kjeksbunnen og jevn ut toppen med en vinkelpallet. Sett kaken i kjøleskap i minst tre timer.
Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.
Varm forsiktig opp limesaft og sukker i en liten kjele til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen og rør de inn i den varme limesaften. La det avkjøles til nesten romtemperatur og tilsett grønn konditorfarge. Hell den flytende geléen forsiktig utover ostekaken og sett den tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter, eller til geléen har stivnet.
Ta kaken ut av formen og forsiktig fjern kakeplasten. Dryss grovhakkede pistasjnøtter over kaken sammen med litt sitronmelisse.
Visste du at ostekaker gjerne er best når de er laget dagen før servering? Ostekaker er derfor perfekt å servere gjester.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker