1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut og opp på kanten av en springform, ca. 25 cm. Settes i kjøleskap.
2. Legg gelatinen i kaldt vann.
3. Sil av bringebærene så du sitter igjen med 200 g ren bringebærsaft.
4. Pisk sammen kremost, melis og sitronsaft.
5. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
6. Smelt sjokolade sammen med bringebærsaften over vannbad eller i mikroovn. Bland det inn i kremen.
7. Klem ut vannet av gelatinen og smelt det i mikroovn eller i en kjele, sammen med litt av kremen. Alt skal være rykende varmt og helt flytende. Bland det med litt av kremen, før alt helles i resten av kremen og røres glatt. Jobb fort.
9. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap til den er stivnet.
10. Lag lokket: Smelt sammen (hver for seg) Ruby sjokolade og mørk sjokolade + smør over vannbad eller i mikroovn.
11. Ta kaken ut av kjøleskapet for å temperere overflaten. Ha Ruby sjokoladen i en sprøytepose. Hell smeltet mørk sjokolade i formen og stryk raskt ut. Klipp et stort hull i sprøyteposen med Ruby sjokolade. Sprøyt tette striper. Bruk en grillpinne og lag sirkelbevegelser for å lage fint mønster. Sett i kjøleskapet til det stivner.
12. Bruk en varm kniv og skjær i stykker når kaken skal serveres.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker