Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Ta bollen av varmen når all sjokoladen er smeltet og la det avkjøles i 10 minutter.
Bland så kakesmuler og syltetøy inn i den smeltede sjokoladen. Tilsett rød konditorfarge og bland den godt inn. Dekk til trøffelmassen og sett den kjølig i ca. 30 minutter, eller til den er fast nok til å formes.
Mens trøffelmassen avkjøles kan man starte å forbederede dekoren. Strø litt melis på benkeplaten. Skjær av en bit på 190 gram fra sukkerfondanten, pakk den inn i plastfilm og sett den til side.
Kjevle resten av fondanten tynt, og ved hjelp av en liten skarp kniv skjæres 16 avlange biter ut som skal bli ører. Legg bitene på et brett med bakepapir. Fold de litt sammen men de legges på brettet, slik at de ligner mer på ører. Sett brettet på et varmt og tørt sted i minst en time så de får tørket nok til å holde fasongen. Er luften veldig fuktig kan de måtte stå og tørke i flere timer. Samle sammen restene av fondanten og pakk den inn i plastfolie.
Ta den avkjølte trøffelblandingen og del den i 8 like store porsjoner. Form de til baller og legg de på et brett med bakepapir. Dekk til med plastfolie og sett de igjen kjølig i minst 30 minutter, til de har blitt faste.
Del biten med 190 gram fondant i 8 biter. Lag èn og èn flat sirkel, ca 8 cm diameter, og legg en trøffelball i midten. Fold fondanten så den dekker trøffelen og klem densammen på toppen. Rull ballen forsiktig i hendene for å gjøre den jevn. Sett den på et brett med bakepair mens de andre lages.
Bruk restene av fondanten til å lage 16 føtter, 24 kuler til snute og hale og 16 små kuler til øyne. For å feste delene kan det brukes bittelitt vann.
Bruk en skarp kniv og lag noen streker på snuten for å markere værhår. Ta litt rød konditorfarge på en skål og bruk en tynn pensel til å male på innsiden av ørene. La det tørke. Mal også en liten rød prikk under snuten som munn.
Bland blå, grønn og rød konditorfarfe på en skål, mal på øyne og snute, og la det tørke noen minutter.
Når de skal serveres lages to små snitt på toppen av hver trøffel og ørene settes på plass. Påskeharene er nå klare for å serveres og nytes!
OPPSKRIFTER
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri
Konfekt og godteri